Τα δύο μυστικά για την καλή ψυχική υγεία του εφήβου

altΘέλετε να φροντίσετε την ψυχική υγεία των παιδιών; Αυτά είναι τα δύο μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε, σύμφωνα με τους ερευνητές.Νέα επιστημονική μελέτη από τους ερευνητές του University of British Columbia, υποστηρίζει ότι οι έφηβοι, ειδικά τα κορίτσια, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία όταν περνούν περισσότερο χρόνο συμμετέχοντας σε εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως τα αθλήματα και η τέχνη και λιγότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες.
 
Ψυχική ευεξία; Λιγότερος χρόνος μπροστά σε οθόνες
Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Preventive Medicine, ξοδεύοντας λιγότερο από δύο ώρες την ημέρα μπροστά από την οθόνη – κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο και τα social media ή παίζοντας video games – συσχετίστηκε με υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης και αισιοδοξίας στη ζωή, και χαμηλότερα επίπεδα άγχους και καταθλιπτικών συμπτωμάτων, ειδικά μεταξύ των κοριτσιών. Ομοίως, η εξωσχολική συμμετοχή συσχετίστηκε με καλύτερα επίπεδα ψυχικής ευεξίας. «Παρόλο που πραγματοποιήσαμε αυτήν τη μελέτη πριν από την πανδημία της Covid-19, τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά τώρα που τα παιδιά πιθανότατα να παιρνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες» επισημαίνει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Eva Oberle, επίκουρη καθηγήτρια στο University of British Columbia.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.26
Σελήνη
6 ημερών
1827
Νίκη των Ελλήνων στο Δίστομο.
1828
Πεθαίνει στην Βιέννη ο Γεν. Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρος Υψηλάντης.
1941
Το υποβρύχιο "Πρωτεύς" βυθίζει στην Αδριατική το ιταλικό οπλιταγωγό "Σαρδηνία".
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζει την ιταλική κορβέτα "Στρόμπολι", ανατολικά των ακτών της Τύνιδος.
1952
Πανσπουδαστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…