Δεν είμαστε όλοι δημιουργικοί στην καραντίνα – και δεν πειράζει

altΗ συνεχής ενημέρωση από τα σόσιαλ για το πώς αξιοποιούν τον υποχρεωτικό χρόνο τους στο σπίτι οι άλλοι, ίσως δημιουργεί μια κάποια πίεση.Καθώς διανύουμε τη δεύτερή μας καραντίνα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που έχουμε πια καταλάβει για τον εαυτό μας σε συνθήκες απομόνωσης. Κάποια σημαντικά, όπως ότι δεν γίνεται να δουλεύουμε από το σπίτι βλέποντας παράλληλα και τις 4 σεζόν του The Crown σε δυο μέρες, κάποια όχι και τόσο, όπως ότι δεν θα καθαρίσουμε ποτέ με wettex τα καλώδια πίσω από την τηλεόραση, ακόμα κι αν μας κρατήσουν κλεισμένους μέσα μέχρι το 2030.
Κάποιοι από εμάς, ανακαλύψαμε κάτι ακόμα: ότι η καραντίνα δεν μας κάνει πιο δημιουργικούς, και είναι εντάξει.
Η συνεχής ενημέρωση από τα σόσιαλ για το πώς αξιοποιούν τον υποχρεωτικό χρόνο τους στο σπίτι οι άλλοι, ίσως δημιουργεί μια κάποια πίεση σε όσους δεν νιώθουν την εσωτερική ανάγκη να τον δουν σαν μια καλή ευκαιρία να μάθουν να φτιάχνουν carrot cake, να παρακολουθήσουν online σεμινάρια ρέικι, ή να ανακυκλώσουν τα μισολιωμένα τους κεριά. Ναι, υπάρχουν κάποιοι που θα απλώς ξαναδούν όλα τα επεισόδια από τις Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό κοιτάζοντας περιστασιακά το ταβάνι, όσες φορές κι αν διαβάσουν ότι ο Ισαάκ Νεύτων ανακάλυψε τη βαρύτητα και ο Σέξπιρ έγραψε τον Βασιλιά Λιρ σε περίοδο καραντίνας.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Πανσέληνος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…