Ειδήσεις

Μπ. Παπαδόπουλος: Έχουμε σοβαρές διαφωνίες και δεν ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό

alt-Τι είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σοφάδων μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2
-Τι προτείνει για την κοινοτική επιχείρηση των Λουτρών Σμοκόβου

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Προσωπικά αν είχα πρόβλημα συνεννόησης για να περάσω τον προϋπολογισμό θα τηλεφωνούσα στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και θα μιλούσα μαζί του για να βρεθεί λύση».

Αυτό υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Σοφάδων και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2. Ο κ. Παπαδόπουλος κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του Γιώργου Μπανάτσα γιατί δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό όταν είναι γνωστό πως αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου. Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως η παράταξη του δεν υπερψηφίζει γιατί διαφωνεί με βασικά σημεία του. Για παράδειγμα ανέφερε τη ΣΑΤΑ που όπως είπε είναι ύψους 360.000 ευρώ. «Αντί να πάει όλη για έργα στην έδρα του Δήμου αλλά και στις κοινότητες, ένα μεγάλο μέρος της (140.000 ευρώ) χρησιμοποιείται για κάλυψη λειτουργικών δαπανών. Αυτό δεν το δεχόμαστε, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος. Ας καλυφθούν από αλλού οι λειτουργικές δαπάνες και η ΣΑΤΑ που ούτως ή άλλως είναι ελάχιστη, να  δοθεί εξ ολοκλήρου για έργα. Έχουμε και άλλες επιμέρους διαφωνίες στον προϋπολογισμόγια αυτό δεν τον ψηφίζουμε. Δεν το κάνουμε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Η διαφωνία μας έχει ουσία» τόνισε για το όλα θέμα ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος πρόσθεσε πως ο δήμαρχος θα έπρεπε ήδη να του έχει τηλεφωνήσει ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά ο Δήμος.

Για τα Λουτρά Σμοκόβου
Ο κ. Παπαδόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι η επιχείρηση των Λουτρών Σμοκόβου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο ένας λόγος είπε πως είναι γενικότερος και αφορά στην οικονομική κρίση η οποία έχει πλήξει όλες τις αντίστοιχες επιχειρήσεις της χώρας. Όπως είπε χαρακτηριστικά και κατά προσέγγιση καθώς δεν  υπάρχουν ακριβή νούμερα, ο τζίρος από τα 2 εκ. ευρώ το 2010 έπεσε περίπου στα 300.000 με 400. 000 ευρώ τα τελευταία 3 – 4 χρόνια.
Ο δεύτερος είναι η διοικητική κρίση η οποία σοβεί τα επίσης τελευταία 3 – 4 χρόνια η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σοβαρός αναπτυξιακός σχεδιασμός της επιχείρησης. Τα χρέη στο ΙΚΑ έχουν συσσωρευτεί και έφτασαν στο ύψος των 220.000 ευρώ, τα χρέη προς τη ΔΕΗ είναι της τάξεως των 70.000 ευρώ. Γενικότερα υπάρχει μια εγκατάλειψη της επιχείρησης παρά το γεγονός ότι πρόεδρος έχει αναλάβει εδώ και μερικούς μήνες ο ίδιος ο Δήμαρχος υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος. Μάλιστα ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε πως χρειάζεται μια άλλη λογική στη διαχείριση των Λουτρών και σοβαρά επικοινωνιακή στρατηγική για να ανακάμψει η επιχείρηση η οποία μπορεί και οφείλει να αποτελεί σημείο ανάπτυξης και του Δήμου αλλά και όλου του Νομού. Στον κ. Παπαδόπουλο αναμένεται να απαντήσει σήμερα μέσω του Ράδιο Παλμός ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.33
Δύση: 19.18
Σελήνη
20 ημερών
1821
Ο Κολοκοτρώνης ανακηρύσσεται Αρχιστράτηγος της Καρύταινας Πελοποννήσου.
1825
Νίκη των Ελλήνων επί των Αιγυπτίων σε ναυμαχία έξω από την Μεθώνη.
1897
Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχεται την ανάκληση του Ελληνικού Στρατού από την Κρήτη και την αυτονομία της νήσου.
1906
Ο αρχηγός ανταρτικού σώματος Ανθλγός Πραντούνας Χρ. (Καψάλης) φονεύεται από βουλγαρική ενέδρα στην λίμνη των Γιαννιτσών.
1921
Απόκρουση από τις Ελληνικές δυνάμεις τουρκικών επιθέσεων στο Εσκί Σεχήρ.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"