Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών

Το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας στην συνεδρίαση της 14 Μαρτίου του 2023 συζήτησε την Εθνική τραγωδία των Τεμπών. Εισαγωγικά ο πρόεδρος του σώματος ζήτησε από το σώμα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας άτυπης διαπαραταξιακής επιτροπής που κατέληξε στη σύνταξη ψηφίσματος επί του θέματος.

Αφού έγιναν οι σχετικές διαβουλεύσεις το κατά πλειοψηφία ψήφισμα του σώματος είναι το παρακάτω:
Η χώρα πριν από λίγες ημέρες έζησε μια εθνική τραγωδία. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βύθισε στο πένθος όλους τους Έλληνες καθώς χάθηκαν τελείως άδικα 57 συνάνθρωποι μας, πολλοί εκ των οποίων ήταν νέα παιδιά. Η Καρδίτσα πλήρωσε βαρύ τίμημα καθώς θρηνεί δυο νέους ανθρώπους ενώ είχε και αρκετούς τραυματίες.   
Το Δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας ενώνοντας τη φωνή του με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, ζητά να γίνει σε βάθος διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα και να αποδοθούν στο σύνολο τους οι ευθύνες στους υπευθύνους όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όσο βαθιά χρειαστεί να πάει η έρευνα.
Ομόφωνο αίτημα που ακούγεται από το σύνολο της κοινωνίας μας είναι να ληφθούν όλες εκείνες οι πρόνοιες ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά στην χώρα μας τέτοια τραγωδία.
Η Ελλάδα του 21ου αιώνα έχει ανάγκη έναν  σύγχρονο σιδηρόδρομο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού και των επισκεπτών της με αξιοπιστία  και πάνω από όλα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Για το λόγο αυτό ζητούμε
•Την άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.
•Την επίσπευση των μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού του συνόλου των σιδηροδρομικών υποδομών.
•Ιδιαίτερα για την Δυτική Θεσσαλία ζητούμε να προχωρήσει με ταχύτητα ο εκσυγχρονισμός του δικτύου από Παλαιοφάρσαλο μέχρι Καλαμπάκα, να προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση και η εγκατάσταση των απαραίτητων συστημάτων ασφαλείας.
•Επίσης ζητούμε να δοθούν ασφαλείς λύσεις σε όλες τις σιδηροδρομικές διαβάσεις που διασταυρώνονται με το οδικό δίκτυο για το θεσσαλικό σιδηρόδρομο.
•Την άμεση επαναλειτουργία, με ασφάλεια αυτή τη φορά, των σιδηροδρομικών γραμμών.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Θωμάς Κόντος

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.10
Δύση: 18.12
Σελήνη
17 ημερών
1575
Αποκεφαλισμός στην Κωνσταντινούπολη του νεομάρτυρα Ιωάννη Κάλφα.
1821
Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.
1822
Αγωνιστές επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"