Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η διαδικασία δημοπράτησης του έργου  «Αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (Ασφαλτικά Περιοχής Δήμου Βόλου)» συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας και σύντομα υπογράφεται η σύμβαση του έργου.

«Σε  συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας προχωράμε τις διαδικασίες δημοπράτησης ενός σημαντικού έργου για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Βόλου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Υλοποιούμε χρήσιμα έργα, που λύνουν καθημερινά, μικρά προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων. Δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία » προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Το έργο
Οι εργασίες αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών, στην ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων σε συνεχή τμήματα των οδών και σε τοπικές επεμβάσεις (ταπητήδια – λακκούβες) όπου υπάρχει ανάγκη στο  Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ Μαγνησίας στην περιοχή του Δήμου Βόλου.

Για την αποκατάσταση των βλαβών προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες στο οδικό δίκτυο:
-Φρεζάρισμα σε βάθος έως 4 εκ ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζουν.
- Εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλλειψης με γαλάκτωμα.
-Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης πάχους 5 εκ.
-Πλήρη διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!