Τη συντήρηση και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών, συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων, στην Αλόννησο δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο συνολικού προϋπολογισμού 95.480 ευρώ που χρηματοδοτεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και η προβολή δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στην περιοχή της Αλοννήσου, με κριτήριο τις βέλτιστες εθνικές και διεθνείς πρακτικές πεζοπορίας για την προσέλκυση επισκεπτών – πεζοπόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Με στρατηγική και ολοκληρωμένο σχεδιασμό επενδύουμε στην ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού, που καταγράφει δυναμική αύξηση τα τελευταία χρόνια, οδηγεί σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και συμβάλλει στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες συντηρούμε τα μονοπάτια της Αλοννήσου. Οι διαδρομές καθαρίζονται και αποκτούν σήμανση και πληροφοριακές πινακίδες, ώστε οι πεζοπόροι να προσανατολίζονται εύκολα και να νιώθουν ασφάλεια κατά την περιήγηση. Προστατεύουμε το περιβάλλον, καλλιεργούμε οικολογική συνείδηση και εμπλουτίζουμε το τουριστικό προϊόν στο νησί» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.56
Δύση: 17.27
Σελήνη
8 ημερών
1821
Ο Βαλής της Θεσσαλονίκης Μεχμέτ Εμίν Πασάς καταλαμβάνει την Κασσάνδρας Χαλκιδικής και την μεταβάλλει σε σφαγείο και στάχτη.
1912
Βούλγαροι και Τούρκοι σφάζουν τους κατοίκους του Ελληνικού χωριού Ακ Αλάν της Ανατολικής Θράκης.
1930
Υπογράφεται στην Άγκυρα ελληνοτουρκική συνθήκη φιλίας μεταξύ Ελ. Βενιζέλου και Κεμάλ Ατατούρκ.
1940
Ο Ανθυποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης, επιστρέφοντας με το αεροσκάφος του στη βάση του, τραυματίζεται θανάσιμα.
1943
Δύναμη 114 Ιερολοχιτών και 200 αλεξιπτωτιστών απελευθερώνουν προσωρινώς την Σάμο.
Δύναμη 300 ανταρτών του ΕΔΕΣ διεξάγει σκληρή μάχη με τους Γερμανούς στην Νεράιδα Τρικάλων.
1944
Οι Γερμανοί τουφεκίζουν 17 Έλληνες πατριώτες στην Πρώτη Φλωρίνης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!