χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για δασικές εκτάσεις στο Δήμο Βόλου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 52.204 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader 20140-2020 του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader στην περιοχή, επενδύουμε στην πρόληψη που αξιοποιούμε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για την προστασία ανθρώπων, περιουσιών και του περιβάλλοντος» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η ταχύτητα είναι ο κρισιμότερος παράγοντας για τη διαχείριση και εξέλιξη των δασικών πυρκαγιών. Για αυτό χρηματοδοτούμε την εγκατάσταση συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης και παρακολούθησης σε δασικές περιοχές υψηλής επικινδυνότητας στο Δήμο Βόλου, ώστε σε περίπτωση ανίχνευσης καπνού ή φλόγας να ειδοποιείται έγκαιρα το Κέντρο Ελέγχου και οι αρμόδιες Υπηρεσίες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Λειτουργικά χαρακτηριστικά του συστήματος πυρανίχνευσης
Το Σύστημα βασίζεται στη χρήση εμπορικών δικτυακών καμερών και μπορεί να ενσωματωθεί και σε υπάρχοντα συστήματα τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος (CCTV), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις των οπτικών αισθητήρων και μπορούν να δώσουν ψηφιακό σήμα.
Η εικόνα από την κάθε εγκατεστημένη κάμερα (ψηφιακή ή αναλογική μέσω encoder) μεταφέρεται σε ένα τοπικό Η/Υ ο οποίος θπραγματοποιεί άμεση ανάλυσή της με
αλγόριθμους εντοπισμού καπνού και φλόγας.
Σε περίπτωση εντοπισμού αποστέλλεται ειδοποίηση στο διαχειριστή του Συστήματος με όποιο τρόπο αυτός έχει ζητήσει (sms, e-mail, μήνυμα σε άλλο πληροφοριακό σύστημα, κ.λπ.).
Μαζί με την ειδοποίηση αποστέλλεται και εικόνα από την περιοχή ώστε να γίνεται άμεση αξιολόγηση και οπτική επαλήθευση του συναγερμού (αληθής ή εσφαλμένος) και να αποφασίζεται η κρισιμότητα της κατάστασης.
Επιπλέον αποστέλλονται οι συντεταγμένες της περιοχής του συναγερμού (κατά προσέγγιση), που υπολογίζονται αυτόματα από το Σύστημα.
Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται μέσω των δικτύων που είναι διαθέσιμα στην περιοχή (aDSL, WiFi, 3G).
Το Σύστημα αποτελείται από Υποσύστημα Ανίχνευσης (με μέρη εγκατεστημένα σε σημεία της περιοχής πυρανίχνευσης) και ένα κεντρικό Υποσύστημα Διαχείρισης.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 16.58
Σελήνη
25 ημερών
1868
Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημ. Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων από τον τουρκικό στρατό
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο.
1943
Γερμανοί κατακτητές εισέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και φονεύουν 13 υπερήλικες μοναχούς, 3 υπηρέτες, ένα προστατευόμενο ορφανό ηλικίας 7 ετών και 5 προσκυνητές.
1944
Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη ανθίσταται ηρωικώς και αποκρούει σφοδρή επίθεση των κομμουνιστών ανταρτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"