Τέσσερις νέες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις διοργανώνονται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε. Μαγνησίας το επόμενο διάστημα:

-4η Γιορτή Μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυράχη στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2022: Τον «κόσμο των μανιταριών» θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν όσοι βρεθούν στην Μακρυράχη Πηλίου, το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου καθώς με πρωτοβουλία του Συλλόγου Απανταχού Μακρυραχιωτών «Γεώργιος Κανισκέρης» διοργανώνεται η 4η Γιορτή Μανιταριού και βοτάνων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία για την αξία των μανιταριών και των βοτάνων, περιπατητική εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση, παρατήρηση και συλλογή άγριων μανιταριών και βοτάνων, μανιταρομαγειρέματα από γνωστό σεφ και την ομάδα του τα οποία στη συνέχεια θα προσφερθούν στο κοινό και συναυλία με το μουσικό σχήμα των Γρεβενών «Manitarock». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία κινήτρων, ιδιαίτερα στη νεολαία του τόπου προκειμένου να γνωρίσει, να αγαπήσει και να ασχοληθεί με τη χλωρίδα και τους πλούσιους καρπούς της περιοχής, η ποιοτική ψυχαγωγία και η προσέκλυση επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό τουρισμό (φυσιολατρικό, περιπατητικό κλπ). Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και ο Σύλλογος Απανταχού Μακρυραχιωτών «Γεώργιος Κανισκέρης», σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυράχης.

-8ος και 9ος τελικός αγώνας Ιππικής δεξιοτεχνίας Βορείου Ελλάδος, τον Νοέμβριο 2022 στην Άνω Σπαρτιά Σέσκλου: Επίσημος αγώνας ιππικής δεξιοτεχνίας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ιππασίας με συμμετοχές αθλητών από συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη του αθλήματος, η καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος και αγάπης για το άλογο, η συνεργασία και η σύσφιξη σχέσεων με άλλους αθλητές. Συνδιοργανωτές είναι Η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Ιππικός Όμιλος Τριάθλου Ιππική Σχολή (Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ.).

- Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας στις 15 Οκτωβρίου 2022, στον Βόλο: Με πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Hellenic Spirit και σε συνεργασία με το Ωδείο Φουντούλη διοργανώνεται μουσική εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας. Θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με τη συμμετοχή της Κιθαριστικής Ορχήστρας του Βόλου, σε επιμέλεια του Γ. Φουντούλη. Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας γιορτάζεται φέτος σε 112 χώρες του κόσμου και περισσότερες από 600 πόλεις με αντίστοιχες εκδηλώσεις.
 Η μουσική εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και είναι με ελεύθερη είσοδο. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και η Hellenic Spirit.

- «Milonga» στις 5 Νοεμβρίου 2022 στον Βόλο: Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Puerto Del Tango στις 5 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί χοροεσπερίδα παρουσίασης του Αργεντίνικου τάνγκο στο Βόλο από χορευτές, παγκόσμιους πρωταθλητές του είδους. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν χορευτές και σύλλογοι τάνγκο από όλη την Ελλάδα.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη, η προώθηση και η διάδοση του Αργεντίνικου τάνγκο στην αυθεντική του μορφή ως παγκόσμιου πολιτιστικού φαινομένου, η ανταλλαγή στοιχείων πολιτισμού μέσω του χορού, η ποιοτική ψυχαγωγία και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή. Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και θα είναι με ελεύθερη είσοδο. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Puerto Del Tango

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.41
Δύση: 17.58
Σελήνη
16 ημερών
1825
Οι Έλληνες επαναστάτες αποτυγχάνουν να σταματήσουν τους Αιγυπτίους κοντά στον Αλφειό.
1898
Ο Πρίγκηψ Γεώργιος, διορισθείς Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης, αποβιβάζεται στα Χανιά.
1912
Το υποβρύχιο "Δελφίν" επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού "Μετζιτιέ".
1950
Το Στρατηγείο και το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας φθάνουν στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»