altΑυξανόμενη ζήτηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών

Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αποτελεί ένα πεδίο θέλγητρο για αρκετούς μαθητές αλλά και φοιτητές. Το δεδομένο αυτό διαφαίνεται έντονα από την αυξανόμενη ζήτηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών αλλά και προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης που σχετίζονται με την ειδική αγωγή.

Πέρα από τις κλασικές ειδικότητες που οδηγούν άμεσα, υπάρχουν και σπουδές –προπτυχιακές ή/και μεταπτυχιακές- οι οποίες μπορούν να παρέχουν τη δυνατότητα στους πτυχιούχους να διεκδικήσουν την ενεργό δραστηριοποίηση τους στο χώρο. Με βάση και το προγενέστερο σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που είχε τεθεί για διαβούλευση, ο κ. Κότιος Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Employ, Συγγραφέας Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα, μας   παρέθεσε ενδεικτικά τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί ότι τη μερίδα του λέοντος πλέον διεκδικούν οι απόφοιτοι των τμημάτων Παιδαγωγικού Ειδικής Αγωγής, Εκπαιδευτικής – Κοινωνικής Πολιτικής.

Ακολούθως αναφέρονται από τον κ. Κότιο, ενδεικτικά, φορείς στη δημόσια ΕΑΕ που μπορούν να στελεχώσουν οι σχετικοί απόφοιτοι και οι αντίστοιχες ειδικότητες.

1. Στελέχωση των ΚΕΔΔΥ. Σε όλα τα ΚΕ∆ΔΥ δύναται να τοποθετείται και να υπηρετεί Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΠ), Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό ΕΕΠ και διοικητικό Προσωπικό (∆Π) των ακόλουθων κλάδων:
ΠΕ60.50 ή ΠΕ61, Νηπιαγωγών
ΠΕ70.50 ή ΠΕ71, ∆ασκάλων
ΠΕ02.50, Φιλολόγων
ΠΕ03.50: Μαθηµατικών
ΠΕ23, Ψυχολόγων
ΠΕ30, Κοινωνικών Λειτουργών
∆Ε ∆ιοικητικών.

2. Εκπαίδευση: Νέοι κλάδοι εκπαιδευτικών Ε.Ε. και Ε.Ε.Π. Στις κατηγορίες των εκπαιδευτικών της προσχολικής και πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης, προστίθενται ο κλάδος ΠΕ 61 (Νηπιαγωγών Ειδικής Εκπαίδευσης) και ο κλάδος ΠΕ 71 (∆ασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης). Επίσης, προστίθενται ο κλάδος ΠΕ 35 (Παιδιάτρων µε εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία ή Νευρολόγων µε εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία) και ο κλάδος ΠΕ 36 (Μουσικοθεραπευτών).

Τα ειδικά τυπικά προσόντα ένταξης στον εισαγωγικό βαθµό των συνιστώµενων κλάδων εκπαιδευτικών Ε.Ε του προηγούµενου άρθρου της παραγράφου 1 ορίζονται ως εξής:
- Του κλάδου ΠΕ 61 (Νηπιαγωγών Ειδικής Εκπαίδευσης). Πτυχίο του Παιδαγωγικού Τµήµατος Ειδικής Αγωγής, µε κατεύθυνση Ειδικής Αγωγής Νηπιαγωγών των Πανεπιστηµίων της ηµεδαπής ή µε αναγνωρισµένο ως αντίστοιχο και ισότιµο πτυχίο της αλλοδαπής και πιστοποιητικό Ελληνοµάθειας σύµφωνα µε τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση.
- Του κλάδου ΠΕ 71 (∆ασκάλων Ειδικής Εκπαίδευσης). Πτυχίο του Παιδαγωγικών Τµηµάτων ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής ή Τµηµάτων Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής µε κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόµων µε αναπηρία ή Παιδαγωγικά Τµήµατα Ειδικής Αγωγής µε κατεύθυνση ∆ασκάλων, των Πανεπιστηµίων της ηµεδαπής ή µε αναγνωρισµένο ως αντίστοιχο και ισότιµο πτυχίο της αλλοδαπής και πιστοποιητικό Ελληνοµάθειας σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στη Γενική Εκπαίδευση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "newsbeast.gr" (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.27
Δύση: 19.23
Σελήνη
25 ημερών
1770
Ο Χατζή Οσμάν επιτίθεται κατά της Μάνης.
1821
Οι Τούρκοι αποβιβάζουν μεγάλη δύναμη στρατού στην Κύπρο και προβαίνουν σε διωγμούς, λεηλασίες και καταστροφές.
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο επίσκοπος Μυριόπολης, σε ηλικία 100 ετών.
1829
Έλληνες επαναστάτες πολιορκούν τους Τούρκους του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού και τους αναγκάζουν να παραδοθούν.
1837
Έναρξη μαθημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα.
1941
Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών.
1944
Εξήντα Έλληνες πατριώτες εκτελούνται από τους Γερμανούς στην Καισαριανή.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"