Πέντε “γλώσσες” για τον έρωτα και την αγάπη!

Μόνο πέντε «γλώσσες» υπάρχουν για την αγάπη… και όλοι μιλάμε μια από αυτές! «Γυαλί που ράγισε… μπορεί να ξανακολλήσει» υποστηρίζει ο σύμβουλος γάμου δρ Gary Chapman! Μέσα από το best seller βιβλίο του “The 5 love languages” αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για την αγάπη, που εδώ και 30 χρόνια έχουν σώσει πολλούς γάμους με προβλήματα επικοινωνίας. Ο δρ Gary Chapman παρατήρησε ότι κάθε άνθρωπος μιλάει μια από τις πέντε «γλώσσες» της αγάπης, μέσα από τις οποίες εκφράζεται και ερμηνεύει τον έρωτα. Όμως δεν άργησε να διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι ερωτεύονται εκείνους που μιλούν μια… διαφορετική «γλώσσα» από τη δική τους!
Οι τρόποι για να δείξουμε την αγάπη ο ένας στον άλλο είναι αμέτρητοι, αλλά η βασικές κατηγορίες είναι πέντε: τα λόγια διαβεβαίωσης, ο ποιοτικός χρόνος, τα δώρα, η φροντίδα και η σωματική επαφή… Ουσιαστικά το ζευγάρι μαθαίνει να εκφράζει την αγάπη του με το σωστό τρόπο, κάνοντας τον άλλο να δέχεται άμεσα το μήνυμα. Ποια «γλώσσα» της αγάπης και του έρωτα μιλάτε άραγε εσείς;

Οι 5 γλώσσες της αγάπης και του έρωτα

Η επιβεβαίωση του άλλου με λόγια
Οι πράξεις δεν είναι πάντα πιο ισχυρές από τις λέξεις. Οι φιλοφρονήσεις ή μια λέξη όπως «σ’ αγαπώ» μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο του άλλου και να τον γεμίσουν με χαμόγελο και αισιοδοξία. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη γλώσσα υποστηρίζουν τη δύναμη της λέξης, αφού ορισμένα λόγια μπορούν να σώσουν ή να διαλύσουν ένα γάμο. Άλλωστε, μια προσβολή δεν ξεχνιέται ποτέ!

Η αμέριστη προσοχή στο ταίρι σας
Όταν περνάτε αρκετό αλλά ουσιαστικό χρόνο με τον άλλο, σίγουρα επικοινωνείτε καλύτερα από ένα άλλο ζευγάρι που διαρκώς κάθεται μπροστά στην τηλεόραση ή ασχολείται με μικροδουλειές συνέχεια. Αυτός είναι ο ρόλος του ανθρώπου που μιλά αυτή τη «γλώσσα» της αγάπης. Το αποτέλεσμα είναι να δοθεί μια ευκαιρία στο ζευγάρι να ακούσει ο ένας τον άλλον και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά.

Τα δώρα… αποτελούν τον τρόπο σας

Μια τέτοια «γλώσσα» δεν αναφέρεται τόσο στον υλισμό… αλλά στη σκέψη που βρίσκεται πίσω του. Πρόκειται για μια χειρονομία, ένα δώρο που αποδεικνύει τη σκέψη και την αγάπη του άλλου. Οι μικρές καθημερινές εκπλήξεις απογειώνουν τις σχέσεις αυτών των ανθρώπων. Αν το ταίρι σας ξεχάσει τα γενέθλια ή την επέτειό γάμου σας σίγουρα θα αντιδράσετε, όχι επειδή δεν σας αγόρασε αποκλειστικά ένα δώρο αλλά γιατί δεν σας δίνει ιδιαίτερη σημασία…

Η φροντίδα του άλλου είναι το «ατού» σας
Μπορεί το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα να αποτελέσει μια έκφραση της αγάπης; Απολύτως! Οτιδήποτε μπορεί να ελαφρύνει το βάρος των ευθυνών του άλλου προσώπου… αποτελεί πράξη αγάπης. Ποιος δεν θα ήθελε να ακούσει τη φράση: «Επιτρέψτε μου να δε βοηθήσω με αυτή τη δουλειά». Και όμως έτσι εκφράζουν την αγάπη τους εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο.

Η σωματική επαφή αποτελεί κομμάτι σας
Αυτή η «γλώσσα» δεν αφορά μόνο την κρεβατοκάμαρα. Ένα πρόσωπο που εκφράζεται μέσα από αυτή τη πράξη λειτουργεί μέσα από τις αγκαλιές, το κράτημα του χεριού και γενικότερα από τη σωματική επαφή. Ακόμα και ένα άγγιγμα στην πλάτη μπορεί να εκφράσει τον ενθουσιασμό, την ανησυχία, τη φροντίδα ή την αγάπη του. Η παραμέληση ενός τέτοιου ανθρώπου είναι σίγουρα ασυγχώρητη!

Πηγή flowmagazine.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.22
Σελήνη
24 ημερών
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"